Pyysimme Visit Vantaan Hanna Muoniovaaraa kertomaan Vantaan matkailukuulumisia. Mitä on tapahtunut ja mitä on tulossa!


 

Tervetuloa Vantaalle!

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, josta on  loistavat yhteydet kotimaahan ja ulkomaille. Se tarjoaa vierailleen ainutlaatuisia kohteita, tapahtumia ja huippuluokan majoitusta. Kansainväliselle matkailijalle Vantaa on Suomi pienoiskoossa; täältä löytyy kaupunkikulttuuria ja luontoa, shoppailua ja tekemistä. Vantaan ehdoton ykköskohde on viime vuoden lokakuussa avattu Fazer Experience Vierailukeskus, missä pääsee maistamaan, haistamaan ja oppimaan suklaasta ja sen tekemisestä, opastetulla kierroksella. Siellä on myös kauppa ja kahvila. Toinen suosittu kohde on Tiedekeskus Heureka, joka johdattelee tieteen maailmaan tekemisen ja kokemisen kautta. Aivan uuteen teknologiaan eli virtuaaliseen maailmaan voi hypätä Pikselissä, Flamingon viihdekeskuksessa, jossa 30 minuutin aikana voi kiivetä Mount Everestille, kohdata valaita meren syvyyksissä tai päästä animaatio elokuvan sisälle.

 

Kehärata yhdistää Vantaan ja sen kohteet. Tikkurilassa on Heurekan lisäksi Vantaan kaupunginmuseo, mikä sijaitsee vanhassa

asemarakennuksessa Original Sokos Hotel Vantaan ja Dixin keskuksen välissä. Museossa aukesi 14.2. rakkausaiheinen näyttely nimeltään Rakkauden kiitotiellä ja se on avoinna 23.12.2017 asti. Aviapolis asemalta, vain 152 metrin kävelymatkan päästä, löytyy Suomen Ilmailumuseo; ohittamaton kohde lentokenttä kaupungissa vieraileville.

Myyrmäki on kohde itsessään sen värikkään katutaiteen ansiosta ja tietenkin Artsi – Vantaan taidemuseo, joka sijaitsee aivan Myyrmäen aseman vieressä. Museo on keskittynyt katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen. Vallaton – Rascal näyttely on avoinna 14.1.2018 asti.

Ostosmatkailijoille Jumbo & Flamingon viihdekauppakeskus on ohittamaton yhdistelmä.

Tuusulantien suuntainen Tammiston kauppatien varteen on tullut outlet-keskittymä ja sieltä löytyy myös super hauska Super Park mikä liikuttaa niin nuoria kuin aikuisia.

Uudet Visit Vantaa sivut avattiin vuoden alussa palvelemaan matkailijoita lähempää ja kauempaa. Sivut on suomeksi, englanniksi ja kiinaksi.