Tixi Travelin matkassa Puolassa:
Guns N’ Roses Gdanskissa

Tällä kertaa blogissa pääsee ääneen vieraskynäilijä Ari Rajala Roll FM radiokanavalta.


Ilta Gdanskissa. Vilinää riitti päivisin, mutta iltaisin puolen yön aikaan selkeästi kaupunki hiljeni ja juhlatuulella olevat turistit löysivät tiensä Sopotin yöelämään.

Päätimme lähteä porukalla Tixitravelin matkalle Puolaan Gdanskiin yhdistetylle ranta/kaupunki/rock-matkalle. Lähtö Puolaan oli sunnuntaina aamupäivällä 18.6.2017. Juhannusviikolla järjestetty matka sopi meidän kaveriporukan aikatauluihin mainiosti. Alkuviikko vapaata töistä ja torstaina taas reippaana takaisin.

Lämpötila oli Puolassa juuri sopiva, 20-25 asteen paikkeilla, ja aurinkokin paistoi. Puola oli kaiken kaikkiaan todella positiivinen yllätys. Ihmiset olivat ystävällisiä ja englantia puhuttiin joka paikassa. Hintataso oli alhainen myös turistialueilla: oluen tai limun sai ravintolassa noin parilla eurolla, ruoan 5-10 eurolla. Taksinkin sai halvalla päivisin, mutta yöaikaan hinnat nousevat, kuten toisaalta kaikkialla.

Junalla pääsi sekä lentoasemalle että lähialueille hyvin edullisesti. Gdansk oli yllättävän iso ja vilkas kaupunki. Vanhankaupungin rakennuksissa oli katseltavaa ja jokirannan ravintoloissa ja ravintolalaivoissa riitti ihmeteltävää ja hyvää tunnelmaa.

Sopot, myös Puolan Rivieraksi kutsuttu rantakaupunki.

Maanantaina lähdimme mukaan Tixi Travelin järjestämälle retkelle Sopotin rantakaupunkiin 15 kilmometrin päähän Gdanskista. Sopot oli mielestäni reissun suurin yllättäjä. Kilometritolkulla hienoa hiekkarantaa itämeren rannalla. Euroopan pisin laituri, jonka päässä ravintola. Kannattaa tutustua! Sopot muistuttaa monin tavoin esimerkiksi Brightonin kaupunkia Englannissa, jossa on mm. samantyylinen pitkä kävelykatu juna-asemalta rannalle. Baareja, ravintoloita, diskoja sekä kauppoja vieri vieressä.

Guns N’ Rosesia mentiin katsomaan yhteiskyydillä stadionille tiistaina. Vajaa 50.000 ihmistä oli paikalla, mutta kaikki toimi sujuvasti. Selvästi stadionilla on järjestetty paljon futismatseja, kaikesta huomasi, ettei kyseessä ollut ensimmäinen suurtapahtuma, joka Gdanskin Energy-stadionilla järjestetään. Gunnarit vetivät mahtavan keikan ja yleisö oli alkutahdeista lähtien ns. kämmenellä. Aikamoinen hittipotpuri kuultiin bändin omista biiseistä, mutta mukaan mahtui myös muutamia yllätysvetoja, kuten coverit Soundgardenin ”Black Hole Sunista”  ja  The Whon ”the Seekeristä”. Stadion hytkyi ja ääntä riitti. Rock and rollin juhlaa lähes kolmenkymmenen biisin turvin.

Tixi Travelin matkajärjestelyt toimivat loistavasti. Lento Gdanskiin oli nopea,  hotelli puolestaan oli ykkösluokkaa ja keskellä vanhankaupungin ja jokirannan hulinaa, rauhallisella, mutta keskeisellä kadulla.

Päätimme porukalla, että tänne tullaan uudestaan ja varataan hotelli Sopotin rannalta. Siellä niitä näkyi olevan huippuluokan Sheratoneista aina halvempiin bed & breakfast paikkoihin. Valinnanvaraa riittää.

Toivottavasti Tixi Travel tekee jatkossakin matkoja Gdanskiin ja Puolaan.  Uskon, että meidän porukkaa ei ole vaikea houkutella jatkossa mukaan, homma toimii ja kaikki on mietitty valmiiksi. Itse voi keskittyä lomailuun ja oleiluun!