PANIMOMATKA LATVIAAN 1.-3.12.2017

Lähde mukaan Tixi Travelin panimomatkalle Latviaan!


 

Latvia on Viron vanavedessä noussut olutharrastajien keskuudessa mielenkiintoiseksi kohteeksi, missä on vanhat perinteet oluen panemisessa. Tixi Travel järjestää nyt panimomatkan Latviaan joulukuussa!

Latvia ja Riika on matkailukohteena juuri sopiva viikonloppu reissulle. Sopivan matkan päässä Tallinnasta, edullinen ja viehättävä kaupunkikohde, jossa on helppo saavuttaa useat kohteet jalkaisin. Edullinen hintataso myös houkuttelee ostoksille ja nauttimaan paikallisissa ravintoloissa. Joulun aikaan Riiassa järjestetään myös perinteiset joulumarkkinat, joita ei kannata jättää väliin!

 

 

Viikonlopun aikana tutustutaan kolmeen panimoon sekä pariin valikoituun oluisiin erikoistuneeseen ravintolaan. Panimovierailuilla on luvassa esittelykierrokset (englanniksi) sekä maistelut. Kierroksella kerrotaan oluen valmistuprosessista, panimoiden sekä tuotteiden historiasta ja samalla pääsee syventämään omaa olutkulttuurin tuntemusta. Mukana matkalla on Iowasta Latviaan kotiutunut Michael Perdue, joka tunnetaan intohimoisena olutlähettiläänä myös suomalaisten harrastajien keskuudessa. Lue lisää hänestä ja Michaelin tekemästä työstä Tixi Travelin blogissa!

Ensimmäinen kolmesta panimokohteesta tällä matkalla on Valmiermuižan panimo. Panimo sijaitsee historiallisen kartanon mailla. Täällä valmistetaan mm. pästöroimatonta olutta sekä ainutlaatuista poltettua olutta (degalus). Kierroksen jälkeen on luvassa oluiden maistelu yhteen sopivien herkkupalojen kera.

Toinen panimokohde on Aldara Alus darbnica, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua oluen tekemisen prosessiin, kuunnella Latvian ainoan olut-sommelierin kertomuksia sekä perehtyä olutlajien eroihin ja kokeilla oluen tekemistä. Museon jälkeen on luvassa erityisesti olutharrastajille suunnattu maistelu, jota isännöi olut sommelier. Jälleen kerran tarjolla on oluiden lisäksi valikoima ruokia, joiden yhdistelmistä syntyy mielenkiintoisia ja monipuolisia nautintoja (food pairing).

Lauantai-iltaa isännöi Iowasta Latviaan kotiutunut olutlähettiläs Michael Perdue Beerfoxissa. Kolmas panimovierailu tehdään Malduguns mikropanimolle, jossa valmistetaan käsityönä maailmalla tunnettua olutta.

Varaa matkasi heti, sillä paikkoja on rajoitetusti!

 

MATKAN OHJELMA 1.-3.12.2017

PE 1.12.2017
Klo 8.00 Tikkurilan asema, Hertaksentie 1, Vantaa
Klo 9.00 Mikonkatu 19, tilausajopysäkki (Casinon edessä, rautatientorin puolella)
Klo 9.30 Länsiterminaali (Laiva Tallink Megastar, lähtö klo 10.30)
Klo 16.45 (noin) panimokierros Valmiermuiža (ohjelmassa kierros, oluiden ja tähän sopivien ruokien maistelu)

LA 2.12.2017
Klo 10.15 lähtö hotellilta
Klo 11.00-13.30 panimokierros Aldaris alus darbnīca – olut- ja panimomuseo
Klo 17.00 lähtö hotellilta kävellen ja tutustuminen Beerfoxin toimintaan ja oluiden maistelua (Beerfox Artisan Beer Bar)

SU 3.12.2017
Klo 10.00 lähtö hotellilta
Klo 11.15 (noin) panimokierros Malduguns
Klo 18.30 D-terminaali (Laiva Megastar, lähtö Tallinnasta klo 19.30)
Klo 21.30 saapuminen Länsiterminaaliin, josta paluukuljetus Kiasman kautta Tikkurilaan

 

MAJOITUS

Majoitus 2 tai 1 hengen huoneessa Opera Hotel & Spa**** hotellissa, joka sijaitsee keskustassa kauniilla paikalla joen varrella ja viiden minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista.

HINTA

Majoittuminen 2hh – 289€
Majoittuminen 1hh – 339€

Hintaan sisältyy bussikuljetus satamaan, Tallinnassa Riikaan, kuljetus panimoille (ellei ohjelmassa toisin mainita), majoitus 2 hengen huoneessa Opera Hotel & Spa****   hotellissa 2 yötä, aamupala, sisäänpääsymaksut panimokierroksen kohteisiin.

LISÄPALVELUT

Buffet-ruokailu laivalla meno- ja paluumatkalla 25 euroa/hlö/ suunta. Näistä maininta varauksen lisätiedoissa.

EHDOT

Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on 15 henkilöä. Jos matka peruuntuu, varausmaksut palautetaan.

Tixi Travel pidättää oikeuden aikataulu- ja hintamuutoksiin. Tixi Travel ei takaa kohteen tai majoituksen esteettömyyttä.

Tällä matkalla sovelletaan yleisiä valmismatkaehtoja sekä joissakin kohdin Tixi Travelin erityisehtoja.

Varausmaksu on 150€. Loput matkan hinnasta tulee olla maksettuna 30 päivää ennen matkaa. Tekemällä varauksen hyväksyt nämä ehdot. Loppulasku ja lisätiedot matkasta toimitetaan varauksessa ilmoitettuun sähköpostiin.

Ilmoita varauksen yhteydessä kenen kanssa hotellihuone jaetaan, jos matkakumppani on tiedossa.

Lisätietoja info@tixitravel.fi

VARAA MATKA Tixi Travelin verkkokaupasta: