HEUREKA – HANABÖLE TRÄSK – FAZER


Upplev Vandas

mest intressanta sevärdheter på en dag

 

Fördjupa dig i vetenskapens under på Heureka, Finlands vetenskapscenter. Njut av orörd natur, en sjö och en bastu i Hanaböle träsk (Kuusijärvi). Utforska Fazers värld med alla dina sinnen på Fazer Besökscenter. På denna endagstur får du utforska fascinerande sevärdheter på ett bekvämt sätt. Utflyktsmålen är noga utvalda och öppna året runt.

I rundturen ingår transport enligt en planerad rutt (se nedan) och inträdesavgifter till alla sevärdheter. Ditt bagage kan du bekvämt lämna på bussen under rundturen.

BILJETTER

 

HEUREKA – Finlands vetenskapscenter

På Heureka finns upptäckarglädje och roliga upplevelser för alla åldrar! Heureka presenterar vetenskap och teknik på ett engagerande och interaktivt sätt. Här får besökarna leva ut sin upptäckarglädje genom spektakulära utställningar med möjlighet att själv prova på, filmer i planetariet samt olika utbildningsprogram och evenemang. Och Heurekas korgbollsråttor får du inte missa!

Heureka är ett av Finlands populäraste fritidsdestinationer, som lockar omkring 300 000 besökare varje år. Utställningsytan inomhus är över 3 000 m² och det finns alltid flera utställningar med olika teman. Under sommarsäsongen breder utställningarna även ut sig utomhus, i vetenskapsparken Galilei.

Så det finns mycket att se och uppleva i Heureka!

Entrébiljetten ger dig tillgång till alla utställningar och planetariumfilmer, liksom till korgbollsråttornas matcher och Vetenskapsteaterns föreställningar.  På Heureka finns också tillfälle till shopping i Heureka-butiken, eller möjlighet att äta lunch eller mellanmål på Café Einstein.

Läs mer om Heureka.

 

HANABÖLE TRÄSK – Utforska den finska naturen när den är som bäst

Hanaböle träsk, eller Kuusijärvi som det heter på finska, är ett populärt friluftsområde som lockar besökare året om. Det är även inkörsporten till Sibbo storskogs nationalpark (Sipoonkorpi). Grönskande natur och en underbar sandstrand om sommaren, och fantastisk längdskidåkning i det vackra snöklädda vinterlandskapet – inklusive möjlighet att ta ett uppfriskande isbad – är bara några av de saker som bidragit till att göra Hanaböle träsk så populärt. Det har sagts om Hanaböle att det är som ett Lappland i miniatyr bara 15 minuter från flygplatsen.

I Hanaböle finns också Helsingforsområdets enda autentiska rökbastur – ett måste för alla bastuentusiaster! Bastun betraktas som en institution i Finland. Det finns över 3 miljoner bastur i landet.

Basturna i Hanaböle träsk är allmänna och öppna för alla. Det går också bra att bada i sjön i Hanaböle året om. På vintern görs ett hål i isen för hugade isbadare.

Denna rundtur är med en guide, så du kan välja att äta lunch eller mellanmål, eller gå en promenad runt sjön och uppleva den finska naturen som är lika vacker oavsett årstid. För mer äventyrslystna besökare finns det möjlighet till bastu och bad.

Inträde till bastubaden ingår inte i priset för rundturen:

Elbastu, vuxna 6 euro/barn (7–17 år) 4 euro; rökbastu, vuxna 12 euro/barn (7–17 år) 8 euro/student 6 euro (med giltigt studerandekort). Handdukar och/eller badkläder finns att hyra för 4 euro/st.

Läs mer om Hanaböle träsk (Kuusijärvi).

 

FAZER – Välkommen att uppleva Fazer med alla dina fem sinnen

Fazerupplevelsen fick en helt ny dimension när Fazers Besökscentrum invigdes

den 17 september 2016 – exakt 125 år efter att Karl Fazer öppnade sitt ursprungliga café på Glogatan i Helsingfors.

Idag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageriprodukter, konfektyrer, bakverk och spannmålsprodukter, samt matvaror och kafétjänster. Vår mission är att skapa smaksensationer som vi hoppas kunna inspirera dig att njuta av. Vi för stolt Karl Fazers anda vidare, och vår strävan är att överträffa dina förväntningar – varje gång.

Upplev vår utställning genom en cirka en timme lång rundtur, ledd av någon av våra egna guider. Utställningen ger en inblick i Fazers olika verksamheter och omfattande sortiment. Du får även en inblick i företagets långa historia och arv,

samt hur man tar sitt samhällsansvar och arbetar med innovationer.

I utställningen kan du till exempel få se en jättekanin gjord av 9 330 Mignon-ägg.  Faktum är att besöksupplevelsen börjar redan utanför. Du närmar dig Fazers Besökscenter på en gångväg som slingrar sig genom en trädgård av nyttoväxter. Där kan du uppleva, se, lukta på och till och med smaka på olika sädesslag och fruktträd. Växterna är huvudsakligen sådana som Fazer använder som råvaror i sin produktion och matlagning. Inne i Besökscentret fortsätter samma tema. Du möts av en tropisk trädgård där man odlar allt från kakaoträd till vanilj och sockerrör.

Den guidade rundturen är på engelska. Alla besökare får en påse med varuprover i slutet av rundturen. Du får även tillfälle till shopping i butiken, eller varför inte njuta av söta och salta godsaker som trollats fram av våra bagare och konditorer, handgjorda bröd av bästa kvalitet, chokladpraliner och bakverk, i vårt Fazer Café.

Läs mer om Fazer Besökscenter.

 

EFTER RUNDTUREN

Om du vill hinna med lite shopping efter rundturen, kan du välja att avsluta rundturen på köpcentret Jumbo eller nöjescentret Flamingo, där du finner ett enormt utbud av butiker, kaféer, restauranger. Där finns till och med en biograf och ett spa.

Observera:

  • Rundturen guidas på engelska och finska. Andra språk fås på begäran för förbokade grupper. Observera att vår kundtjänstpersonal talar engelska.
  • Vi reser med buss, och vi kan inte garantera att rundturen är helt fri från hinder. Vår personal står dock alltid till tjänst för att hjälpa till, om det behövs.
  • Hanaböle träsk är en friluftsdestination. Vi rekommenderar att du är klädd och utrustad på lämpligt sätt utifrån aktuella väderförhållanden.
  • Barn under 2 år sitter i föräldrars knä på bussen. Av säkerhetsskäl tillåter vi endast ett barn under 2 år per vuxen.

 

RUTT OCH TIDTABELL

Vi erbjuder guidade turer fem dagar i veckan, från tisdag till lördag. Se vår hemsida för undantag från tidtabellen.

Resans längd är cirka 6-6,5 ​​timmar.

9.30Helsingfors (Terminal 2, busshållplats 21-24)
9.50Dickursby/ Sokos Hotel Vantaa (Hertasvägen 1)
10.00Heureka
12.00Avresa från Heureka
12.20Hanaböle träsk (Kuusijärvi)
13.40Avresa från Hanaböle träsk (Kuusijärvi)
14.00Fazer Besökscenter
15.20Avresa från Fazer
15.35Dickursby
15.45Flygplats

 

PRISER

Vuxen109 euro
Barn (7–17 år)59 euro
Barn (3–6 år)10 euro

BILJETTER

 

GRUPPER OCH RESEARRANGÖRER

Vänligen kontakta vår försäljning på info@tixitravel.fi

Om ni är en grupp kan ni göra en förfrågan om guidning på andra språk. Observera att vårt affärsspråk är engelska.

reittikartta
Tilaa uutiskirje!