Panimomatkalle Baltiaan


 

Olutkulttuuri on kehittynyt viime vuosina Suomessa ja olutharrastajien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Peruskeppana ei ole enää se mitä halutaan, vaan juodaan vähemmän ja laadukkaampia oluita. Osa olutharrastajista jopa valmistaa kotioloissa omia oluita ja eri foorumeilla käydään keskustelua välineistä, hiivoista, humalista ja valmistustavoista. Suomessa on myös pienpanimoiden määrä kasvamassa huimaa vauhtia, mutta lainsäädäntö rajoittaa vielä aikalailla toiminnan kehittämistä ja tuotteiden saamista myyntiin.

Baltiassa on myös useita pienpanimoita ja moni harrastaja suuntaakin merta edemmäs kalaan olutharrastuksen myötä. Keväisin järjestettävä Tallinn Craft Beer Weekend on erittäin suosittu sekä Baltian suurin alan tapahtuma ja myy toistuvasti ennakkoon loppuun, kun olutharrastajat kokoontuvat maistelemaan kansainvälistä parhaimmistoa Tallinnaan tähän kaksi päiväiseen tapahtumaan. Tapahtuman takana on virolainen Põhjala Brewery.

Tixi Travel järjestää nyt loppuvuodesta kaksi panimomatkaa Baltiaan: lokakuussa Viroon ja joulukuussa Latviaan. Viron panimomatkalla kohteiksi on valittu suomalaista alkuperää oleva Sori Brewing sekä virolaiset Õllenaut ja Põhjala. Latvian panimoista käydään tutustumassa panimoihin kuten Valmiermuiza Brewery ja Malduguns sekä Aldaris panimomuseoon.

Latvia on Viron vanavedessä noussut olutharrastajien keskuudessa mielenkiintoiseksi kohteeksi, missä on vanhat perinteet oluen panemisessa. Tixi Travelin panimomatkalla joulukuussa on mukana Iowasta Latviaan kotiutunut Michael Perdue, joka tunnetaan intohimoisena olutlähettiläänä myös suomalaisten harrastajien keskuudessa.  Hän isännöi tyttöystävänsä kanssa Beerfox olutmyymälää ja -ravintolaa Riikassa.

Pic (c) Ieva Andersone

Beerfox of Riga was opened in December 2014 as a labor of love between me, Michael Perdue, and my Latvian girlfriend Ieva Andersone. I am originally a dairy farmer from Iowa, USA and then in 2009 became involved in managing Beertopia beershop in Omaha, Nebraska. Also during this time I worked part time for an Omaha craft beer distributor learning valuable skills which I now employee in Riga.

From these contacts were built an array of beers that spanned not only the globe but an amazing variety of tastes. From the beginning, customer satisfaction was the benchmark by which Beerfox sought to differentiate itself from others. Currently the offerings are more than 400, from Texas to Japan, Latvia to Italy and much more! Offering local and international customers a friendly and welcoming space to relax, learn and enjoy the amazing world of craft beer, that is goal one.

In early 2016, Beerfox began a second company to distribute better beers around Riga and beyo

Pic (c) Ieva Andersone

nd. That company, Latvian Beerocracy opened in March 2017 Beerfox Artisan Beer Bar, neighbouring the shop, BABB offers 10 rotating taps of beers from all over the globe. Importing, exporting, retailing, wholesaling and now a bar with such intriguing breweries as Amager (DK), Coedo (JP), Evil Twin (USA), Bogedal (DK), Hof ten Dormaal (BE)… and many, many others. Our mission is to bring better beer to Latvia and beyond, not compromising on quality, and raising the bar for customer expectations.

Beerfox and Beerfox Artisan Beer Bar welcome you to explore the fantastic 21st century world of great beers!”

Panimomatka Viroon 27.-29.10.2017

Panimomatka Latviaan 1.-3.12.2017

Tallinn Craft Beer Weekend 2018

reittikartta

Tixi Travelin matkassa Puolassa:
Guns N’ Roses Gdanskissa

Tällä kertaa blogissa pääsee ääneen vieraskynäilijä Ari Rajala Roll FM radiokanavalta.


Ilta Gdanskissa. Vilinää riitti päivisin, mutta iltaisin puolen yön aikaan selkeästi kaupunki hiljeni ja juhlatuulella olevat turistit löysivät tiensä Sopotin yöelämään.

Päätimme lähteä porukalla Tixitravelin matkalle Puolaan Gdanskiin yhdistetylle ranta/kaupunki/rock-matkalle. Lähtö Puolaan oli sunnuntaina aamupäivällä 18.6.2017. Juhannusviikolla järjestetty matka sopi meidän kaveriporukan aikatauluihin mainiosti. Alkuviikko vapaata töistä ja torstaina taas reippaana takaisin.

Lämpötila oli Puolassa juuri sopiva, 20-25 asteen paikkeilla, ja aurinkokin paistoi. Puola oli kaiken kaikkiaan todella positiivinen yllätys. Ihmiset olivat ystävällisiä ja englantia puhuttiin joka paikassa. Hintataso oli alhainen myös turistialueilla: oluen tai limun sai ravintolassa noin parilla eurolla, ruoan 5-10 eurolla. Taksinkin sai halvalla päivisin, mutta yöaikaan hinnat nousevat, kuten toisaalta kaikkialla.

Junalla pääsi sekä lentoasemalle että lähialueille hyvin edullisesti. Gdansk oli yllättävän iso ja vilkas kaupunki. Vanhankaupungin rakennuksissa oli katseltavaa ja jokirannan ravintoloissa ja ravintolalaivoissa riitti ihmeteltävää ja hyvää tunnelmaa.

Sopot, myös Puolan Rivieraksi kutsuttu rantakaupunki.

Maanantaina lähdimme mukaan Tixi Travelin järjestämälle retkelle Sopotin rantakaupunkiin 15 kilmometrin päähän Gdanskista. Sopot oli mielestäni reissun suurin yllättäjä. Kilometritolkulla hienoa hiekkarantaa itämeren rannalla. Euroopan pisin laituri, jonka päässä ravintola. Kannattaa tutustua! Sopot muistuttaa monin tavoin esimerkiksi Brightonin kaupunkia Englannissa, jossa on mm. samantyylinen pitkä kävelykatu juna-asemalta rannalle. Baareja, ravintoloita, diskoja sekä kauppoja vieri vieressä.

Guns N’ Rosesia mentiin katsomaan yhteiskyydillä stadionille tiistaina. Vajaa 50.000 ihmistä oli paikalla, mutta kaikki toimi sujuvasti. Selvästi stadionilla on järjestetty paljon futismatseja, kaikesta huomasi, ettei kyseessä ollut ensimmäinen suurtapahtuma, joka Gdanskin Energy-stadionilla järjestetään. Gunnarit vetivät mahtavan keikan ja yleisö oli alkutahdeista lähtien ns. kämmenellä. Aikamoinen hittipotpuri kuultiin bändin omista biiseistä, mutta mukaan mahtui myös muutamia yllätysvetoja, kuten coverit Soundgardenin ”Black Hole Sunista”  ja  The Whon ”the Seekeristä”. Stadion hytkyi ja ääntä riitti. Rock and rollin juhlaa lähes kolmenkymmenen biisin turvin.

Tixi Travelin matkajärjestelyt toimivat loistavasti. Lento Gdanskiin oli nopea,  hotelli puolestaan oli ykkösluokkaa ja keskellä vanhankaupungin ja jokirannan hulinaa, rauhallisella, mutta keskeisellä kadulla.

Päätimme porukalla, että tänne tullaan uudestaan ja varataan hotelli Sopotin rannalta. Siellä niitä näkyi olevan huippuluokan Sheratoneista aina halvempiin bed & breakfast paikkoihin. Valinnanvaraa riittää.

Toivottavasti Tixi Travel tekee jatkossakin matkoja Gdanskiin ja Puolaan.  Uskon, että meidän porukkaa ei ole vaikea houkutella jatkossa mukaan, homma toimii ja kaikki on mietitty valmiiksi. Itse voi keskittyä lomailuun ja oleiluun!


   
  
  
  
  

 

reittikartta

Kiina on matkailun uusi musta!

Ainakin Suomen matkailussa.


 

Kaikki tilastot kertovat, että Suomen matkailuteollisuus on kovassa kasvussa. Kansainvälisten matkailijoiden osalta kiinalaiset ovat nopeiten kasvava ryhmä. Heissä on myös tulevaisuus, kun huomioidaan se, että vasta noin viisi prosenttia kiinalaisista matkustelee tällä hetkellä. Vaurastuminen ja yhteiskunnan avautuminen on ollut kasvun edellytys ja varsinkin nuoremman sukupolven kohteena on Eurooppa. Lisää aiheesta Visit Finlandin sivuilla.

Aikaisemmin Suomesta markkinoitiin Aasiaan Lappia ja joulupukkia, mutta nyt luontomatkailu on yksi kärkituotteista. Ja luontoahan meillä riittää! Neljä vuodenaikaa, vihreä ja puhdas luonto, saaristo, järvet, talvi ja pohjoinen, puhdas ilmasto sekä turvallisuus houkuttelevat tänne.

Myös Tixi Travel on ajan hermolla ja suuntaa toimintojaan näille markkinoille. Tixi Travelin kumppanit Vantaan Kuusijärvellä ja Espoon Nuuksiossa tarjoavat monipuolisia ja elämyksellisiä luontokokemuksia turisteille. Jatkossa pyritään luontomatkailun osalta laajentamaan tuotevalikoimaa muuallekin Suomeen.

Ensimmäinen yhteistyökumppani kiinalaisille suunnatuissa matkailutuotteissa on espoolainen AuroraXplorer 极行客, joka myy, markkinoi ja tuotteistaa ainutkertaisia elämyskokonaisuuksia kiinalaisille matkailijoille.

”Kiinalaiset matkailijat liikkuvat yhä useammin itsenäisesti, mutta tarvitsevat helposti ostettavia, heille sopivia palveluja”, kertoo AuroraXplorerin toimitusjohtaja Kirsi Mantua-Kommonen. ”Tixi Travelin toimintatapa on nopea ja joustava, joten lähdemme innostuneina yhteistyöhön ja myymme WeChat-myymälässämme ensin näitä kahta tuottetta: Helsinki Sightseeing Transfer ja Outlet Shopping Transfer. Kehitämme yhdessä jo tälle kesälle lisää valikoimaa.”

 

reittikartta

Pyysimme Visit Vantaan Hanna Muoniovaaraa kertomaan Vantaan matkailukuulumisia. Mitä on tapahtunut ja mitä on tulossa!


 

Tervetuloa Vantaalle!

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, josta on  loistavat yhteydet kotimaahan ja ulkomaille. Se tarjoaa vierailleen ainutlaatuisia kohteita, tapahtumia ja huippuluokan majoitusta. Kansainväliselle matkailijalle Vantaa on Suomi pienoiskoossa; täältä löytyy kaupunkikulttuuria ja luontoa, shoppailua ja tekemistä. Vantaan ehdoton ykköskohde on viime vuoden lokakuussa avattu Fazer Experience Vierailukeskus, missä pääsee maistamaan, haistamaan ja oppimaan suklaasta ja sen tekemisestä, opastetulla kierroksella. Siellä on myös kauppa ja kahvila. Toinen suosittu kohde on Tiedekeskus Heureka, joka johdattelee tieteen maailmaan tekemisen ja kokemisen kautta. Aivan uuteen teknologiaan eli virtuaaliseen maailmaan voi hypätä Pikselissä, Flamingon viihdekeskuksessa, jossa 30 minuutin aikana voi kiivetä Mount Everestille, kohdata valaita meren syvyyksissä tai päästä animaatio elokuvan sisälle.

 

Kehärata yhdistää Vantaan ja sen kohteet. Tikkurilassa on Heurekan lisäksi Vantaan kaupunginmuseo, mikä sijaitsee vanhassa

asemarakennuksessa Original Sokos Hotel Vantaan ja Dixin keskuksen välissä. Museossa aukesi 14.2. rakkausaiheinen näyttely nimeltään Rakkauden kiitotiellä ja se on avoinna 23.12.2017 asti. Aviapolis asemalta, vain 152 metrin kävelymatkan päästä, löytyy Suomen Ilmailumuseo; ohittamaton kohde lentokenttä kaupungissa vieraileville.

Myyrmäki on kohde itsessään sen värikkään katutaiteen ansiosta ja tietenkin Artsi – Vantaan taidemuseo, joka sijaitsee aivan Myyrmäen aseman vieressä. Museo on keskittynyt katu-, graffiti- ja performanssitaiteeseen. Vallaton – Rascal näyttely on avoinna 14.1.2018 asti.

Ostosmatkailijoille Jumbo & Flamingon viihdekauppakeskus on ohittamaton yhdistelmä.

Tuusulantien suuntainen Tammiston kauppatien varteen on tullut outlet-keskittymä ja sieltä löytyy myös super hauska Super Park mikä liikuttaa niin nuoria kuin aikuisia.

Uudet Visit Vantaa sivut avattiin vuoden alussa palvelemaan matkailijoita lähempää ja kauempaa. Sivut on suomeksi, englanniksi ja kiinaksi.

reittikartta

Clarion Hotel Helsinki Airport on kansainvälinen ja energinen kohtaamispaikkasi Helsinki-Vantaan lentoaseman vieressä. Kirjaudu sisään ja nauti 258 hotellihuoneesta, kokoustiloista, Kitchen & Table -ravintolasta sekä rentoutumisosastosta, jossa mm. sauna. Clarioniin on helppo saapua junalla, sillä Aviapoliksen asema on aivan pääsisäänkäynnin tuntumassa.

reittikartta

Mikä on Tixi Travel?

 

Tixi Travel logoTixi Travelin tarina alkoi keväällä 2016. Cafe Viinikanat Oy on monialayritys ja kokemukset ravintola-, henkilökuljetus- ja matkailualalta vahvistivat sitä, että Vantaan matkailu tarvitsee ”jotakin” uutta. Mitä se jokin on, haki muotoaan tovin, mutta loppuvuodesta Tixi Travel oli alkanut hahmottaa suuntaviivojaan.

Aluksi lähtökohtana oli stopover-ohjelman mukaiset retket Vantaalla. Tästä syntyi Tixi Travelin ensimmäinen retkituote, johon yhdistettiin Visit Finlandin asettamien laatukriteerien mukaiset kohteet yhdeksi paketiksi eli Vantaan huippukohteet päiväretki. Seuraavaksi tuli eteen jo ennestään tutun toiminnan laajentaminen eli ryhmämatkat. Ja nyt palveluvalikoimasta löytyy myös teemamatkoina rakennetut valmismatkat!

Asiat ovat edenneet nopeasti, mutta kaikki on tehty erityisellä huolellisuudella ja perehtymällä alaan ja sen näkymiin tarkasti. Tixi Travel haluaa tehdä asiat vähän paremmin. Kuten sanotaan, ”to go the extra mile” asiakkaan hyväksi. Me palvelemme verkossa ja sähköisesti ajanhengen mukaisesti, mutta Tixi Travelista saa aina asiakaspalvelua myös perinteiseen tapaan, eli asiakaspalvelu on se mihin panostetaan. Tämä yhdessä laadukkaiden matkatuotteiden kanssa, jotka tarjoavat helpon tavan matkustella sekä mukavia elämyksiä, on Tixi Travelin toiminnan punainen lanka.

Hyppää kyytiin Tixi Travelin mukaan!

reittikartta

Kuusijärvi on jo vuosikymmeniä ollut pääkaupunkiseutulaisten suuressa suosiossa. Kesäisin Kuusijärvelle houkuttelee Vantaan suurin uimaranta, vuonna 2014 uusitut sähkösaunat ja muut aktiviteetit. Talvikaudella ihmisiä houkuttelee mm. avantouinti, hyvin hoidetut hiihtomaastot sekä aidot suomalaiset savusaunat.

Kuusijärven päärakennuksessa toimii ympärivuotisesti monipuolinen ja viihtyisä kahvilaravintola Cafe Kuusijärvi.

reittikartta

Kauppakeskus Jumbo sijaitsee Vantaalla, Kehä III:n varrella lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Jumbossa on 4600 parkkipaikkaa, 120 liikettä ja sen yhteydessä on viihde- ja hotellikeskus Flamingo.

reittikartta

Viihdekeskus Flamingo on Pohjoismaiden suurin viihdekeskus, josta löytyy tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lähde vaikka lasten kanssa vesipuistoon, 3-D leffaan ja hohtogolfaamaan, puolison kanssa ostoksille, kylpylään ja kynttiläillalliselle, kaverien kanssa keilaamaan, pubiin ja yöksi hotelliin.

Viihdekeskus sijaitsee Vantaalla, Kehä III:n varrella, kauppakeskus Jumbon vieressä. Flamingossa on myös 800:n auton ilmainen pysäköintihalli.

reittikartta

Cumulus Resort Airport Congress Center tarjoaa asiakkailleen majoituksen ohessa päiväretken Vantaalla. Paketoi itsellesi ja perheellesi mukava loma tai vaikka työporukalle kokous- ja virkistysmatka! Hotelli sijaitsee loistavalla paikalla aivan lentoaseman ja kauppakeskus Jumbon läheisyydessä.

reittikartta

info(a)tixitravel.fi | +358 10 322 7098 | www.tixitravel.fi

TIXI TRAVEL | TIXITAXI  | KUUSIJÄRVI

Copyright © TIXI TRAVEL 2017. All rights reserved.

reittikartta

Ticketmaster Suomi toimii päiväretken lippujen jakelijana. Ticketmaster tarjoaa laadukkaan ja luotettavan lipunmyyntijärjestelmän. Ensisijaisen tärkeää meille on myös se, että Ticketmaster on kansainvälinen toimija, jolloin sama myyntijärjestelmä palvelee asiakkaita sekä Suomessa että eri puolilla maailmaa.

reittikartta

Karl Fazer avasi ranskalais-venäläisen kahvilan syyskuussa 1891 Helsingin Kluuvikadulla. 125 inspiroivan vuoden kunniaksi avattiin lokakuussa 2016 uusi ja ainutlaatuinen Fazer Experience Vierailukeskus, jossa on elämyksellinen näyttely, Fazer Café sekä myymälä. Vierailukeskus tarjoaa myös idearikkaat tilat ja monipuoliset puitteet kokouksiin sekä erilaisiin tapahtumiin kokki- ja leivontakouluista suklaatastingiin, sesongeittain vaihtuvista teemoista lasten syntymäpäiväkarkeloihin.

reittikartta

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Heurekassa kaikenikäiset kokevat oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on keskimäärin 300 000 vuosittain. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista.

 

 

reittikartta

KOE FAZER AIVAN UUDELLA TAVALLA

 

Fazer-kokemus nousi uusiin ulottuvuuksiin, kun uusi Fazer Vierailukeskus avattiin 17.9.2016 päivälleen 125 vuotta siitä, kun Karl Fazer avasi ranskalais-venäläisen konditoriansa Helsingin Kluuvikadulle.

Tänään Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Missiomme on luoda makuelämyksiä, joita haluamme inspiroida sinua nauttimaan. Työskentelemme edelleen Karl Fazerin hengessä ja haluamme ylittää odotuksesi joka päivä.

Koe näyttely tunnin mittaisella kierroksella oppaamme johdolla. Näyttelyssä tutustutaan Fazerin toimintaan ja laajaan tarjoomaan, sen pitkään historiaan ja perinteisiin, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Näyttelyssä näet esimerkiksi jättiläispupun, joka on tehty 9330 Mignon-munasta. Näyttelykokemus alkaa itse asiassa jo ulkona. Fazerin vierailukeskukseen tultaessa kuljetaan raaka-ainepuutarhan läpi, missä voi kokea, nähdä, haistaa ja jopa maistaa viljaa ja hedelmiä. Kasvit on pääosin valittu niiden hyötykasvien joukosta, joita Fazer käyttää raaka-aineena tuotannossa ja ruuan valmistuksessa ravintoloissa. Tämä teema jatkuu vierailukeskuksen sisällä, missä vastaan tulee trooppinen puutarha kaakaopuineen, vaniljakasveineen ja sokeriruokoineen.

Opastettu kierros on englanniksi. Kierroksen lopussa vierailijat saavat tuotekassin. Lisäksi myymälässä voi tehdä ostoksia ja Fazer Caféssa voi nauttia käsintehdystä leivästä, suklaasta, leivonnaisista sekä makeista ja suolaisista herkuista, joita leipurimme ja kondiittorimme loihtivat.

 

WWW

FACEBOOK

INSTAGRAM

 

 

reittikartta

LUONTOKOKEMUS LÄHELLÄ KAUPUNKIA

 

Kaupunkikeidas kaupunkilaisille ja matkailijoille, missä pääsee helposti keskelle vihreintä luontoa nauttimaan luonnollisesta hyvinvoinnista lähellä kaupunkia. Sipoonkorven kansallispuisto on yksi Suomen 39. kansallispuistosta. Nämä ovat suuria luonnonsuojelualueita, joiden tarkoitus on turvata luonnon monimuotoisuus sekä antaa ihmisille mahdollisuus nauttia ja rentoutua luonnossa.

Kuusijärvi on jo vuosikymmeniä ollut suuressa suosiossa. Kesäisin Kuusijärvelle houkuttelee Vantaan suurin uimaranta, kaikille avoimet sähkösaunat ja muut aktiviteetit. Kuusijärven vihreys hurmaa kesällä. Täällä voi reippailla järven ympäri ja lounaan jälkeen nauttia kahvit vaikka luonnon ääressä.

Talvikaudella ihmisiä houkuttelee Kuusijärvelle mm. avantouinti, hyvin hoidetut hiihtomaastot sekä aidot suomalaiset savusaunat.

Retkelle osallistuville sauna- ja kahvilatuotteet -10%. Pyyhkeitä ja uimapukuja on vuokrattavana.

 

WWW

FACEBOOK

INSTAGRAM

reittikartta

SUOMALAINEN TIEDEKESKUS HEUREKA

 

Heureka tarjoaa oivaltamisen iloa ja hauskoja elämyksiä kaikenikäisille! Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Vierailijat kokevat oivaltamisen iloa vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa, laboratorioissa ja työpajoissa sekä luovan rakentelun Ideaverstas-alueella. Ja Heurekan koripalloa pelaavat rotat on aivan pakko nähdä!

Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajankeskuksista, jossa käy lähes 300 000 vierailijaa vuosittain. Tarjolla on aina useampia erilaisia näyttelykokonaisuuksia eri aiheista kaikkiaan yli 3 000 m² kokoisella näyttelyalueella. Kesäisin on avoinna myös ulkonäyttelyalue tiedepuisto Galilei. Heurekassa on siis aina paljon näkemistä ja kokemista!

Pääsylippuun sisältyy kaikki näyttelyt ja planetaarioelokuvat sekä rottakoripalloesitykset ja tiedeteatteriesitykset. Heurekassa voi myös tehdä ostoksia tiedekauppa Heureka Shopissa ja ruokailla Café Einsteinissa.

 

WWW

FACEBOOK

INSTAGRAM

reittikartta
Tilaa uutiskirje!